Er der varme i en biopejs? Så meget afgiver biopejse

Biopejsen er gennem de seneste år blevet en populær løsning, fordi man netop kan tænde op i den lynhurtigt, og fordi den giver et flot, levende lys af flammerne, der danser legende i pejsen. Hertil bruger den bioethanol, som udvindes af biologisk materiale.

Der kan være mange forskellige fordele ved at vælge en biopejs fremfor andre typer pejse, og det kommer vi videre ind på i det følgende. Først og fremmest skal vi dog have svar på det primære spørgsmål.

Er der varme i en biopejs?

Det korte svar er, ja, der er varme i en biopejs. En biopejs giver en god og effektiv varme i mindre rum og ved udendørs brug, hvor den både kan skabe hygge og varme. Det er dog også værd at være opmærksom på, at den ikke genererer lige så meget som en brændeovn.

En biopejs vil normalt afgive mellem 2 og 4 kW i timen, mens en almindelige brændefyret brændeovn typisk afgiver mellem 6 og 8 kW i timen. Derfor er en brændeovn også et mere effektivt produkt, hvis man gerne vil varme større rum op, eller hvis man vil have mest ud af afbrændingstiden.

Dog ikke ment sådan, at en biopejs ikke er det værd. Det er den bestemt. Den er nemlig meget belejlig at have med at gøre, fordi den kan tændes op lynhurtigt. Man kan tænde og slukke som ønsket, og brændslen kan doseres, så den kun brænder det, man ønsker afbrændt.

Fordele ved en biopejs

Der findes et væld af forskellige fordele ved at vælge en pejs med bioethanol som brændsel, herunder at den kan fås i et væld af forskellige designs, størrelser og former. Du kan sågar få transportable pejse, der kan tages med på ferie eller i campingvognen.

Spørgsmål?

Har du spørgsmål eller ønsker et tilbud/fremvisning?