Brændeovne - en elegante løsning til hjemmet

En brændeovn – husets varmende hjerte

I sin enkelthed er en brændeovn et opvarmnings- og, før i tiden også, et kogeapparat, der anvender træbrændsel til at fyre – herunder både brænde og savsmuldsten. Den består i sin almindelighed af et lukket brændkammer udformet i solidt metal, som ofte er beklædt med brandsten og en eller flere luftstyringssystemer.

Til forskel for pejsen, så findes den oprindelige brændeovn kun i lukket form, hvor pejsen både kan fås i åben og lukket form. Dette er den primære forskel mellem en brændeovn og en pejs.

Derudover, så kommer der også den væsentlige forskel, at en brændeovn ofte vil fungere som et pulserende, varmende hjerte i huset, hvor varmen spredes til alle rum og varmer hele huset op. Derimod vil en pejs kun opvarme mindre arealer eller enkelte rum.

En brændeovn er en investering i varme og hygge, for den vil både give dig den varme, som du ikke ellers kan opleve med andre typer af pejse, og så vil de levende flammer, der danser så smukt, være med til at skabe den bedste hygge i ethvert hjem.

Fyld dit hjem med varme

Der er mange gode fordele ved at vælge en brændeovn. Brændeovne tager måske lang tid at varme op, og det kan også godt være svært at tænde op i den, hvis man ikke har gjort det før, men lige så snart, man har knækket koden, vil der være så mange fordele ved det, at du vil blive utroligt glad og taknemlig for dit valg.

En brændeovn varmer nemlig et hjem så dejligt op i rigtig lang tid. Som med andre typer af brændeovne og pejse, der fyrer på andet brændsel, eksempelvis ethanol eller gas, vil du på et tidpunkt løbe tør, og så vil der ikke være mere gang i varmen.

Med en brændeovn, vil du kunne fyre den op og lade den brænde i timevis, inden du behøver at komme mere brænde på. Og ligger du blot et enkelt eller måske to stykker brænde på, vil de kunne fyre i endnu flere timer.

Således giver brændeovne dig mulighed for at holde dit hjem varmt hele døgnet rundt, og endda henover natten, så der også er varmt, når du står op næste morgen. Det er især dejligt i vintermånederne, hvor sneen falder koldt udenfor, og fødderne hurtigt kan blive kolde. Her står du op til en dejlig varme og hyggelige, pulserende gløder, som nemt kan tændes op til flammer igen.

Du kan med fordel se vores flotte udvalg af brændeovne igennem og finde den rette brændeovn til dit hjem.

Brændeovn versus gasbrændeovn

Med en traditionel brændeovn, og pejs, for den sags skyld, skal man ofte kæmpe med rengøring af sod i pejsen. Anvender man i stedet for en gasbrændeovn, også ofte omtalt som en gaspejs, vil du ikke længere skulle kæmpe med rengøringen af sodrester.

En gaspejs tilbyder samme autentiske oplevelse af det levende ild, ikke bare i et lukket kammer, men også i åben form. Denne fås både som tunnelpejs, hvor ilden kan ses fra begge sider af en væg, som rumdeler, som fritstående pejs og meget mere.

Dette har været med til at gøre gaspejsen populær hos rigtig mange mennesker, foruden det moderne udtryk det skaber i samspillet med belysning og indretningen i dit hjem.

Fordelen ved en gaspejs er, som også tidligere nævnt, at den kræver minimal vedligeholdelse, og så fyrer pejsen, som navnet også angiver, på gas. Dette betyder, at pejsen er supernem at tænde og slukke, og varmen kan både skrues op og ned som ønsket.

Skal din brændeovn udskiftes med en gaspejs?

Leger du med tanken om at udskifte din traditionelle brændeovn med en moderne gaspejs, så har du fundet det rette sted at rådføre dig. Hos LUKSUS GASPEJS har vi nemlig stor erfaring med udskiftning af brændeovn med gaspejs, og derfor kan du føle dig i trygge hænder hos vores eksperter.

Vi udskifter gerne din brændeovn og monterer problemfrit en gaspejs af dit valg i din gamle pejseindsats eller eksisterende skorsten. Du kan se udvalget af vores gaspejse på vores hjemmeside, hvor du også kan finde inspiration til, hvad du kan gøre med en moderne gaspejs i dit hjem.

Er du yderligere interesseret i teknikken bag kan du læse mere om røgsuger her eller du kan læse om biopejsepejseelpejs eller pilleovnen her.

Kunne du tænke dig at høre mere om mulighederne for udskiftning af brændeovn i dit hjem, så tøv ikke med at kontakte os. Du er også velkommen til at følge med i vores hverdag og se mere til vores produkter på vores Instagram. Her kan du også få inspiration til, hvad du kan gøre med den gamle brændeovn. 

Du har også mulighed for at kigge forbi vores showroom i Vedbæk, hvor du kan se mulighederne for udskiftningen af din gamle brændeovn med vores moderne gaspejse. Du kan både se og føle pejsene helt uforpligtende. Mulighederne er mange, og valget er dit.

Spørgsmål?

Har du spørgsmål eller ønsker et tilbud/fremvisning?