Er en biopejs usund? Bioethanol som brændstof til pejse

En biopejs kan være et rigtig godt alternativ til en almindelig pejs eller brændeovn, og du skal på ingen måder være bekymret for, at det er usundt at afbrænde bioethanol indendørs, så længe du gør det under ansvarlige og korrekte vilkår.

Er en biopejs usund?

Svaret er nej, så længe du følger de helt simple retningslinjer for, hvordan man behersker sin pejs på bioethanol. 

Så længe du sørger for at lufte ud og bevare et sundt indeklima, kan du uden problemer sikre, at det ikke er farligt at tænde op i en biopejs. Ved jævnlig udluftning kan du nemt undgå hovedpine og kvalme, som ellers kan være forbundet med et dårligt indeklima.

Anvend din pejs på forsvarlig vis

Når du tænder op i pejse med bioethanol, er den kold, inden selve afbrændingen går i gang. Derfor er det ikke farligt. Men havde du eksempelvis hældt bioethanol i et brandkar, ville de eksisterende, varme dampe sætte gang i antændelsesvæsken allerede ved påfyldning. Dette kunne ende ud i et farligt resultat, fordi du ikke har kontrol over disse dampe. 

Men som optænding til din biopejs, kan du helt ufarligt anvende væsken, da spritten fordamper lige så snart, det kommer i kontakt med ild. Desuden er der inden ildelugtende partikler forbundet med afbrædning af bioethanol, hvorfor der er flere fordele ved anvendelsen af dette brændstof, end der er ulemper. 

Du kan få disse pejse i mange forskellige udgaver, herunder som transportable, og derfor kan du nemt og enkelt tage den under armen, så længe den endnu ikke er tændt, og skabe noget hygge på din altan eller terrasse. Udenfor kan du altså benytte dig af din biopejs og nyde dens varme, legende flammer og hyggesteming helt uden at skulle tænke på udluftning.

Spørgsmål?

Har du spørgsmål eller ønsker et tilbud/fremvisning?

Er der forskel på flaskegas og naturgas? 
JA! LÆS MERE HER Alle vores gaspejse leveres til flaske- og naturgas.