Ethanol pejse - Dekorative til små hjem og lejligheder

Denne type pejs kaldes også for en biopejs, som både kan fås i en vægophængt version, til gulvet eller som indbygget. Det er en super moderne pejs, der både bringer varme og æstetik ind i hjemmet.

Den kan ikke sammenlignes med en brændeovn, når det kommer til varmen, den skal nemlig helst suppleres af en anden varmekilde, hvis den er købt for varmens skyld. Ellers er ethanol pejse sublime til at skabe hygge og dekoration i sommerhuset eller det lille hjem. 

Ethanol kan sidestilles med alkohol og sprit, og når det bliver brændt af, skabes der vanddamp og kulilte, som kan forurene luften. Det er derfor en god idé at holde et vindue åbent, især hvis den er i et lille lokale. Hvis lokalet er stort er det ikke ligeså nødvendigt, men som tommelfingerregel er det godt at lufte ud, når man har levende ild indenfor.

Skab varme i hjemmet

Ethanol pejse udskiller varmestråling direkte fra pejsen ud i rummet, i modsætning til konvektionsvarme, hvor varmen cirkulerer rundt i rummet, som f.eks. en fritstående brændeovn gør. 

Det smarte ved ethanol pejse sammenlignet med andre er til gengæld, at den ikke udskiller sod eller aske og derfor brænder rent. Man skal ikke bruge brænde til ethanol pejse, så du sparer altså både en masse rengøringsarbejde og at sørge for brænde, hvis du har en biopejs.

Det er det mest bæredygtige alternativ til en brændeovn, der er på markedet. Så du kan med god samvittighed købe en biopejs til dit hjem eller sommerhus, hvis du gerne vil kæle for hyggen med lidt levende ild.

De kan både fås til indendørs og udendørs brug, så hvis du har en terrasse eller altan, kan du kigge nærmere på dem til udendørs brug. Det er rigtig dejligt i de koldere måneder eller til de sene sommeraftener.

Se også vores udvalg af hybridpejse.

Spørgsmål?

Har du spørgsmål eller ønsker et tilbud/fremvisning?