Ethanol pejse - Dekorative til små hjem og lejligheder

Denne type pejs kaldes også for en biopejs, som både kan fås i en vægophængt version, til gulvet eller som indbygget. Det er en super moderne pejs, der både bringer varme og æstetik ind i hjemmet.

Den kan ikke sammenlignes med en brændeovn, når det kommer til varmen, den skal nemlig helst suppleres af en anden varmekilde, hvis den er købt for varmens skyld. Ellers er ethanol pejse sublime til at skabe hygge og dekoration i sommerhuset eller det lille hjem. 

Ethanol kan sidestilles med alkohol og sprit, og når det bliver brændt af, skabes der vanddamp og kulilte, som kan forurene luften. Det er derfor en god idé at holde et vindue åbent, især hvis den er i et lille lokale. Hvis lokalet er stort er det ikke ligeså nødvendigt, men som tommelfingerregel er det godt at lufte ud, når man har levende ild indenfor.

Skab varme i hjemmet

Ethanol pejse udskiller varmestråling direkte fra pejsen ud i rummet, i modsætning til konvektionsvarme, hvor varmen cirkulerer rundt i rummet, som f.eks. en fritstående brændeovn gør. 

Det smarte ved ethanol pejse sammenlignet med andre er til gengæld, at den ikke udskiller sod eller aske og derfor brænder rent. Man skal ikke bruge brænde til ethanol pejse, så du sparer altså både en masse rengøringsarbejde og at sørge for brænde, hvis du har en biopejs.

Det er det mest bæredygtige alternativ til en brændeovn, der er på markedet. Så du kan med god samvittighed købe en biopejs til dit hjem eller sommerhus, hvis du gerne vil kæle for hyggen med lidt levende ild.

De kan både fås til indendørs og udendørs brug, så hvis du har en terrasse eller altan, kan du kigge nærmere på dem til udendørs brug. Det er rigtig dejligt i de koldere måneder eller til de sene sommeraftener.

Køb brændstof til ethanol pejse

Lige her kan du tilkøbe biobrændsel, der indeholder den rette og mest anbefalede alkoholprocent, der netop ligger på 96,5%. Ved at vælge kvalitetsbrændstof, med denne mænge alkohol, skades ethanol pejse ikke, og samtidig brændes det rent, og der forekommer ingen lugtgener.

Det kan altså godt betale sig at købe det bedste brændstof, og du kan endda gøre det med god samvittighed. Brændslen omdannes nemlig, under forbrændingen, til vand og CO2, hvorfor det kan være dine stueplanter behjælpelige med at vokse sig store og sunde. 

Vær opmærksom på, at du opbevarer og håndterer brændslen korrekt, således at du ikke udsætter dig selv eller andre for fare. Væsken er brandfarlig, hvorfor den selvfølgelig kan benyttes til ethanol pejse, og bør derfor opbevares, hvor den ikke kommer i nærheden af børn. 

Ved påfyldning bør du anvende den medfølgende påfyldningshane, så du undgår spild og opnår større sikkerhed. Læs iøvrigt gerne etiketten grundigt, så du er sikker på, hvilke regler, du bør efterleve, når du benytter brændstoffet til ethanol pejse. 

Det er desværre ikke muligt at få brændstoffet leveret, men du kan afhente dit ethanol pejse brændstof på adressen: Staktoften 22D 1.tv, 2950 Vedbæk. Betaling kan ske over MobilePay. 

Se også vores udvalg af hybridpejse.

Spørgsmål?

Har du spørgsmål eller ønsker et tilbud/fremvisning?

Er der forskel på flaskegas og naturgas? 
JA! LÆS MERE HER Alle vores gaspejse leveres til flaske- og naturgas.