Er en biopejs usund? Bioethanol som brændstof til pejse

En biopejs kan være et rigtig godt alternativ til en almindelig pejs eller brændeovn, og du skal på ingen måder være bekymret for, at det er usundt at afbrænde bioethanol indendørs, så længe du gør det under ansvarlige og korrekte vilkår.

elpejs

Hvad koster en biopejs i drift? - Omkostning ved brug

Biopejsen er gennem de seneste år blevet et populært produkt blandt danskerne, der gerne tilvælger bioethanolen og den belejelighed, som følger med den, fremfor en traditionel brændeovn med brænde som brændsel.

Der kan være mange fordele ved at vælge en biopejs fremfor andre typer pejse, eksempelvis en brændeovn eller en elpejs, som vi vil uddybe længere nede. Der er naturligvis altid fordele og ulemper ved ethvert produkt, og derfor bør man også overveje disse, inden man investerer i en biopejs.

Hvad koster en biopejs i drift?

Afhængigt af forskellige faktorer, koster det omkring 10-20 kr per time at have en biopejs i drift. Nogle biopejse har naturligvis en mindre eller større kapacitet, som er afgørende for, hvor længe den kan brænde, nogle biopejse brænder længere end andre, nogle kan justeres, som man selv kan vælge, hvor meget effekt, der skal på driften og så videre.

Derudover er det værd at overveje, hvad prisen på bioethanol er. Køber man større dunke, kan man ofte få dem til under 20 kr per liter, mens 1 liter flasker godt kan komme op og koste omkring 30 kr.

Laver man selv regnestykket for, hvad det koster at have en biopejs i drift, så kan man bruge følgende formel:

Brændetid / Antal liter bioethanol (kapacitet) x Pris (på bioethanol) = Omkostning per time

Find os på byensguide.dk, eller disse artikler her, hvor vi bliver nævnt

Spørgsmål?

Har du spørgsmål eller ønsker et tilbud/fremvisning?