Hvad er en pilleovn?

En pilleovn minder i sit udseende meget om en traditionel brændeovn. Dog er det særlige kendetegn ved en pilleovn, at den har et træpillemagasin, hvor ovnen selv flytter træpillerne over i brændkammeret. Desuden har ovnen et termostat, der op- og nedjusterer mængden af træpiller, der tilføres, såldes, at der holdes en konstant rumtemperatur.

pilleovn

Derudover har en pilleovn et indstillet ur, der gør det muligt for ovnen selv at tænde og slukke. Det betyder også, at du ikke behøver at være hjemme for at tænde pilleovnen op. En lille tændtråd, som findes inde i brændkammeret, kan nemlig tænde selv, og på den måde kan du indstille ovnen til at tænde, så der er varmt i huset, til du kommer hjem.

Forskellen mellem en brændeovn og en pilleovn

Som sagt er den væsentligste forskel, at brændeovnen drives af brænde, som tilføres jævnligt til brændkammeret, for at holde ilden igang. Med en pilleovn er der en pilleskuffe, som selv doserer pillerne, og dermed skal der mindre arbejde til at holde denne type ovn i gang.

Foruden dette, holder pilleovnen varmen i hjemmet oppe i længere tid, da ovnen kan indstilles til at varme op til en bestemt temperatur eller i et specifikt antal timer. Med en brændeovn vil du selv skulle skrue op og ned for luftindtaget og tilføre brændsel, for at kunne styre ilden, og dermed varmen og for at holde ilden i gang.

Dermed kræver pilleovnen mindre af dig, end brændeovnen gør. Dog er ulempen således, at de piller, som bruges til at fyre i pilleovnen, koster noget mere end traditionelt brænde til en brændeovn.

Men hos Luksus Gaspejs anbefaler vi en gaspejs, som både er nemmere at rengøre, hurtigere i opstart, regulerbar og har mange andre fordele, som du kan læse meget mere om.

En pilleovn til dit hjem?

Har du i forvejen en brændeovn, og overvejer du at skifte denne ud til noget andet? Så kunne pilleovnen eller en gaspejs være et fint alternativ. Denne er nemlig mere miljøvenlig og kræver mindre af dig.

Hos LUKSUS GASPEJS vil vi gerne både vejlede og rådgive dig i, hvad der vil fungere bedst til dit hjem. Dog gør vi os ikke i pilleovne, og vi rådgiver og sælger derfor kun i gaspejse.

Vi har dog et stort udvalgt af gaspejse, der kan tilpasses og pryde ethvert hjem. Du finder eksempelvis både gaspejse som rumdelere, tunnel gaspejse og endda udendørs gaspejse i vores store udvalg. En gaspejs giver dig mange muligheder i din boligindretning.

Find inspiration til dit hjems varmende hjerte

På vores hjemmeside finder du alle vores muligheder for gaspejse af flere typer. Desuden kan du finde inspiration til, hvordan du kan bruge pejsen i indretningen af et hjem, om dette skulle være en gaspejs, en pilleovn eller en traditionel brændeovn.

Der findes mange muligheder for, hvad du kan gøre med en af vores gaspejse i indretningen af dit hjem, og vi hører derfor gerne fra dig, hvis du skulle være nysgerrig. Du kan også læse mere om hvad en elpejs eller pejseindsats er her. Kontakt os gerne eller kom forbi vores showroom i Vedbæk til en fremvisning af vores produkter.

Vores gaspejse er blevet anmeldt i forskellige test af fx PK Medier.

Følg os også på Instagram for at få inspiration til dit hjem, eller blot for at følge med i det arbejde, vi laver.

Spørgsmål?

Har du spørgsmål eller ønsker et tilbud/fremvisning?