Pejseindsats – Få en indbygget brændeovn til dit hjem

Med en pejseindsats får du nye indretningsmuligheder, som kan hive din indretning op på et højere niveau. En indbygget brændeovn er til dig, der gerne vil give din bolig et moderne twist, en hyggekrog eller skabe varme mellem to rum med en indsats – det er kun fantasien, som sætter grænser.

I tvivl om prisen? Se hvad det koster.

Her hos Luksus Gaspejs gør vi en dyd ud af at finde den helt rette løsning til ethvert hjem, så man både kan nyde godt af varmen fra en pejs, og derudover også kan nyde synet af flammerne i pejsen, uden at man behøver at bekymre sig om indeklima og miljø, som ved en normal indbygget brændeovn.

Pejseindsats

Herunder kan du se vores muligheder for en pejseindsats, som kan pryde ethvert hjem og give varme på en moderne og elegant måde. Der er mange fordele ved de enkelte typer af pejse, så kig endelig ind på de forskellige, for at se, hvad man kan gøre med en indbygningspejs fra Luksus Gaspejs.

INDENDØRS GASPEJSE​

UDENDØRS GASPEJSE

Ved de forskellige pejseindsatser, er der fordele. Ved en front gaspejs får du en indbygget pejseindsats, som minder om den klassiske pejs, brændeovn, hvor du kan se flammerne forfra. Panorama gaspejs giver dig mulighed for at nyde flammerne forfra, fra venstre og fra højre. Dermed får du et panoramisk udsyn til hjemmets varmende hjerte.

Vi er også eksperter i at se potentialerne i dine rum, og vejlede dig bedst til den bedste løsning ud fra din muligheder i din bolig, så din pejs udnyttes og dekorerer bedst muligt i dit hjem.

Hjørne gaspejsen giver dig mulighed for at se flammerne forfra og fra en enkelt side. En hjørnepejs lader dig nyde flammerne og varmen herfra på bedste vis i selv et vinklet rum. Med en tunnel gaspejs, kan du se flammerne forfra og bagfra – denne virker rigtig godt til at opdele et rum med. Denne fungerer lidt som en indbygget brændeovn, indbygningsbrændeovn, i væggen, der kan nydes fra begge sider.

Til sidst af de indendørs pejseindsatser, er der rumdeler-gaspejsen. Denne løsning er perfekt til dig, som ønsker at dele to rum op, men samtidig fastholde et let og elegant look. En sådan pejseindsats kan gøre store, kolde rum til mindre og mere hyggelige omgivelser i ethvert hjem. Den gode hjemmelige måde at dekorere med beroligende flammer som ved en traditionel indbygget brændeovn, indbygningsbrændeovn.

Der er således et væld af muligheder for, hvad du kan gøre med en pejseindsats fra Luksus Gaspejs. Ønsker du råd og vejledning til, hvad en gaspejs kan gøre for dit hjem, så kontakt os gerne for at høre mere om tilbud og muligheder for en indbygget brændeovn.

Udendørs pejseindsats

Det er ikke kun muligt at tilføje en pejseindsats indendørs. Hvis du ønsker nye indretningsmuligheder for dit uderum, er det også muligt at tilføje en indsats her. Det er f.eks. muligt at få et bord, hvori der kan blive indbygget en udendørs gaspejs. På denne måde kan du forlænge brugen af din terrasse ved at skabe varme til sene sommeraftener.

Derudover kan du hos Luksus Gaspejs også få en fritstående gaspejs, der kan opstilles på terrassens areal, for at skabe varme på udearealet, en form for indbygget brændeovn – blot udendørs. Heri er der en pejseindsats, som nemt kan optændes og anvendes.

Du skal altså aldrig mere fryse på din terrasse, når du sidder og nyder en sen sommeraften med familien eller en kop kaffe på en forårs- eller efterårsdag, hvor solen skinner og vejret er helt optimalt til at være udendørs.

Se vores mange muligheder for indbyggede løsninger i både borde og vægge, men bliv også inspireret til andre gode løsninger til udendørs brug blandt vores udvalg af pejse.

pejse-indsats

To typer pejseindsats – indbygningspejsen og opbygningspejsen

Når det kommer til pejseindsatsen, så findes der to typer:

– Indbygningspejsen
– Opbygningspejsen

Indbygningspejsen kan sættes ind i et eksisterende hul eller åben pejs, præcis som en gammeldags indbygningsbrændeovn. Det gør at den let kan bruges til renovering eller til at udskifte en gammel indsats, da den kan indbygges i den eksisterende væg.

På den måde behøver udskiftningen af din gamle pejseindsats eller indbygget brændeovn ikke være hverken besværlig eller omkostelig. Vi hjælper gerne med at finde den rette pejs til dig – om dette skulle være en indbygningspejs med gas eller en hjørne gaspejs.

Ved opbygningspejsen, eller modulpejsen, bygger man en mur i enten mursten eller gips op omkring pejsen. Når det kommer til nybyggeri eller nye projekter, er det oftest denne løsning, der bliver brugt, da det giver mulighed for at opbygge pejsen præcis, som man ønsker den. Fordelen er også at denne indsats kan bygges med hæve/sænkelåge.

Hvilken pejseindsats skal jeg vælge?

Hvilken indsats, der passer bedst ind i dit hjem afgøres delvist af dig og delvist af din bolig. Funktionen af pejsen, hvad du ønsker at få ud af den, både funktionel og visuelt, bestemmes af dig. Dog er det både væsentligt og afgørende, hvor pejsen skal installeres, da bygningens konstruktion bestemmer dette.

Men først og fremmest er det vigtigt at få afklaret, om det skal være en indbygningspejs eller en opbygningspejs.

Første skridt er altså at afgøre, hvilken af de to ovenstående muligheder, som er den bedste løsning for dig. Herefter er det designet på pejseindsatsen, som skal afgøres.

I udvælgelsen af din kommende indsats skal du derfor både se ind i udseendemæssige overvejelser og praktiske omstændigheder. Det er derfor også nødvendigt at vurdere din boligs muligheder. Det kan være forskelligt fra bolig til bolig, hvilke muligheder der er for både opbygningspejs og indbygningspejs.

Det kan eksempelvis være en fordel at undersøge hvilken type gas, som du kan kobles på. Der er tre typer af gas opkobling: flaskegas, naturgas og bygas. De fleste ting er muligt og hos Luksus Gaspejs tilstræber vi, at det kun er dine fantasier, som sætter grænser, men din gas opkobling kan være essentiel for dit valg af pejseindsats.

Tag endelig fat i os angående dine muligheder, og lad os hjælpe dig med at undersøge dem. Eller kontakt os for at få et tilbud.

gaspejs

Vigtigt at huske i dine overvejelser når du skal vælge din indbygningspejs

Når du nu overvejer hvilket design, som kunne passe perfekt ind til din bolig, er det vigtigt at tænke over varmeudledningen. For at være sikker på at få mest muligt ud af varmen fra din indbygningspejs, skal du derfor overveje, hvor stort et område, du ønsker at få varmet, og ligeledes hvor stor en pejseindsats du ønsker.

Du kan ligeledes tænke over placeringen, hvis du tidligere har haft en indbygget brændeovn, indbygningsbrændeovn, som din nye gaspejs kan installeres i.

Rummets indretning har desuden stor betydning for, hvor og hvordan en pejs opstilles. Som nævnt ovenfor, så er der mange muligheder for, hvad man kan gøre med en pejseindsats, og derfor kan det også være svært at finde ud af, hvad man skal vælge at gøre.

Hvis du ønsker rådgivning i forhold til varmeudledningen for hvert enkelt design, og hvad, der er det mest optimale for dig, så er du velkommen til at kontakte os, eller besøge os i vores showroom i Vedbæk, hvor vi står klar til at både vejlede og rådgive dig i, hvad den bedste løsning for dig kunne være.

I nogle hjem er det nemlig optimalt at have den varmende kerne i stuen, hvor den klassisk set og typisk er at finde. Men i mange nye og moderne hjem kan en indbygget brændeovn eller indbygningspejs i køkkenet også være både elegant og funktionelt, hvis man ønsker at bringe familien sammen om madlavningen. Her vil pejseindsatsen skabe varme rammer for familie og venner.

Det er vigtigt at huske, at det kun er autoriserede vvs-installatøre med gas-certifikat, som kan montere en pejseindsats, gaspejs eller lignende. Du kan derfor ikke selv begive dig ud i, at montere og installere din kommende pejs. Vi kan hjælpe dig med forskellige monteringsmuligheder og pakker, så du selv kan få stor kontrol over processen.

Ingen behov er ens, og derfor kan vi skræddersy din løsning til dig, så du får et pejseindsats tilbud som passer præcis til dine behov. Vi har monteringspakker, som dækker alt fra dem, som selv er handymænd og ønsker at udføre store dele selv, til dem som ønsker at vi klarer alt fra start til slut.

Kan man kun få pejseindsats i nyere boliger?

Nej, det er ikke kun i nyere boliger, det er muligt at få en pejseindsats. De ses oftest i nye byggerier, da man undervejs har kunnet udtænke en løsning i sine planer. Det er dog også muligt at få en indbygningspejs i ældre hjem, som førhen blot har haft en gammel indbygget brændeovn. Her vil en indsats oftest være løsningen.

Har du haft en tidligere løsning med skorsten og traditionel indbygningsbrændeovn? Så skal du være opmærksom på dette, når du vælger en pejseindsats. Først og fremmest skal den gamle skorsten godkendes til brug, herefter skal den kunne passe sammen med den valgte indsats. Dette skal vi nok hjælpe dig med, så kontakt os gerne, hvis du vil høre mere om dine muligheder.

Hvis du ønsker, at vi kigger forbi og kommer med ideer, så står vores hold af professionelle håndværkere, montører og indretningsarkitekter altid klar til at hjælpe dig.

Vi ser på dit specifikke projekt, og ser på hvilke muligheder, der åbner sig for dig i netop denne situation. Det kan være at dit hjem egner sig til den ene type pejs mere end en anden.

Har du spørgsmål på forhånd eller er nysgerrig på vores processer og fremgangsmåder, er du desuden velkommen til at se nærmere på nogle af de oftest stillede spørgsmål herunder, eller kontakt os med dit spærgsmål.

FAQ – ofte stillede spørgsmål om pejseindsats

En pejseindsats er også betegnet som en normal gaspejs, blot en gaspejs som kan indsættes eller opbygges i en eksisterende pejs. En gaspejs er en gasbrændeovn, som benytter gas frem for normal brænde og er derfor blandt andet bedre for indeklimaet.

En luksus pejseindsats hos os varierer i priser lige fra 50.000 til 100.000 DKK, og afhænger af din udvalgte monteringspakke, gaspejs model og designet. Kontakt en ekspert for den præcise pris.

Du kan overordnet vælge mellem to typer af gaspejse – opbygningspejs og indbygningspejs. Derudover kan du vælge både panorama gaspejs, hjørnegaspejs, front gaspejs og meget mere.

Du kan nemt indbygge en pejseindsats i din eksisterende brændeovn. Her benytter vi blot skorstenen som udtræk til pejsen og dets gas, hvis denne er godkendt til brug. Vi tager os af den korrekte montering.

En fordel ved at benytte sig af en gaspejs er både at den kan monteres nemt i den eksisterende pejs eller brændeovn. Derudover er en gaspejs bedre for både indeklima, rengøring og kan udvælges i et design passende din indretning.

En gaspejs skal godkendes af en autoriseret gasinstallatør og anmeldes til
sikkerhedsstyrelsen før den må tages i brug.

Hos LUKSUS GASPEJS har vi stor erfaring med montering af gaspejse og har dygtige fagfolk som sikrer at alt er installeret korrekt inden din gaspejs tages i brug.

Ja det kan man godt med en fjernbetjening, som gør det nemt at regulere flammerne og varmen.

Nej i modsætning til brændeovn og normal pejs, hverken lugter eller sviner en gaspejs.

Nej, en gaspejs fra Trimline og Italkero har et lukket forbrændingssystem, som ikke påvirker indeklimaet.

Kontakt os

thalia fra Luksusgaspejs

Er du blevet nysgerrig på gaspejse i dit hjem, så er du meget velkommen til at tage kontakt til os.

Vi glæder os til at høre fra dig, eller se dig til et besøg i Vedbæk.

Skriv til os

Vi kommer enten gerne ud og ser på dine muligheder i dit hjem, ellers står vores showroom i Vedbæk klar med en masse inspiration. 

Spørgsmål?

Har du spørgsmål eller ønsker et tilbud/fremvisning?

Er der forskel på flaskegas og naturgas? 
JA! LÆS MERE HER Alle vores gaspejse leveres til flaske- og naturgas.