Installation af gaspejs - Vi klarer arbejdet for dig

Skal du have installeret en havepejsindbygningspejsfritstående gaspejs eller en pejseindsats? Så har du brug for en professionel installatør, der kan foretage installationen af gaspejsen, da pejsene ifølge lovgivningen udelukkende må blive monteret af en autoriseret installatør med gascertifikat.

installation af gaspejs

Du må altså ikke selv bevæge dig ud i installationen af pejsen samt forsyning af gas dertil – uanset om du benytter dig af flaskegas, naturgas eller bygas. Hvis du skal have installeret en gaspejs, bør du derfor kontakte specialiserede vvs-installatører, der er certificerede til at lave monteringen. Hos LUKSUS GASPEJS har vi et kvalificeret team af montører, der sidder klar til at hjælpe dig med din installation. Vi er kun et telefonopkald væk, og vi glæder os allerede til at montere din pejs.

Regler for installation af gas

Sikkerhedsstyrelsen har i gasreglementet udformet retningslinjer for, hvem der må håndtere gasinstallationer, og hvordan disse skal håndteres. Ved installation af gaspejs skal du derfor være opmærksom på, at det ikke er lovligt selv at installere din pejs uden en vvs-installatør.

Der skal ligeledes foretages et funktionstjek for at sikre, at gaspejsen lever op til reglerne for sikker og korrekt brug af gas. I de fleste tilfælde vil pejsen blive tilkoblet boligens naturgasanlæg (hvis der anvendes naturgas i ejendommen), hvorefter leverandøren af denne skal tilse, at installationen er tilkoblet korrekt. Tilkoblingen vil typisk føres gennem et vandret eller lodret gasaftræk gennem taget eller facaden.

Tilkobling af gas til pejsen

Før du køber en gaspejs, skal du undersøge boligens adgang til gas. Hvis boligen anvender naturgas, er det meget enkelt for vores montører at tilkoble samtlige inde– og udepejse fra vores sortiment. Hvis boligen derimod anvender en anden gaskilde, kan det være nødvendigt, at anvende flaskegas, da andre gaskilder kan være udfordrende at få til at samarbejde med moderne gaspejse. Hvis du er i tvivl om, hvordan din inde- eller udepejs kan tilkobles gas, bør du kontakte os for at få råd og vejledning.

Når du bestiller en pejs fra Luksus Gaspejs, tilbyder vi fire monteringspakker. Alt efter dine evner og behov vælger du den pakkeløsning, der passer dig bedst. Vores montører kan klare alt fra opbygning af gaspejsen, montering og installation, trækning af gasrør, tilmelding hos sikringsstyrelsen og tilslutningen af en autoriseret gasmester (obs. dette må du ifølge lovgivningen ikke gøre selv).

Balanceret gasaftræk

Når vi installerer din pejs, er det vigtigt, at vi laver et dobbelt aftræk fra pejsen ud i det fri. Gennem det ene rør tilføres ilt til gaspejsen, hvorefter der gennem det andet rør trækkes restgasser ud i det fri. Når vi laver installationen laver vi dette aftræk gennem en væg, loftet eller op gennem en eksisterende skorsten. Vores autoriserede installatører har mange års erfaring med installation af gaspejse, hvoraf de også er eksperter i at lave sikrede aftræk, så du opnår maksimal sikkerhed.

Spørgsmål?

Har du spørgsmål eller ønsker et tilbud/fremvisning?